Dungeons & Dragons @ Pancompany

Goede collega’s zijn goud waard, daar zijn we bij Pancompany van overtuigd. En precies daarom vinden we het belangrijk dat we genoeg leuke dingen met elkaar doen. It’s about enjoying your work and having fun together. Daar hoort natuurlijk het werken aan uitdagende projecten voor gave opdrachtgevers bij. But there’s more! Wat dacht je bijvoorbeeld van samen met je collega’s Dungeons & Dragons spelen? Ook dat hoort bij Pancompany. Meer weten? Lees snel verder!

It’s not just work

We zijn proven experts in IT, work and happiness. Samen ondernemen, samen groeien en vooral samen plezier maken. Dat gebeurt tijdens het werk, maar ook daarbuiten. We delen namelijk meer dan alleen een passie voor IT. Wist je dat Pancompany de enige werkgever in Nederland is met een eigen D&D campaign? Om de week ontmoeten we elkaar in de Tavern en gaan we op avontuur. Voor de Dungeons and Dragons kenners bekend terrein. Voor de newbies onder ons, sit back and enjoy your first taste of this game.

Let’s roll

“Een tovenaar, een elf en een dwerg ontmoeten elkaar in een herberg. Plots stapt een man op de groep af. Hij heeft hulp nodig; hij is zojuist overvallen door een stel orks en hij is al zijn bezittingen kwijt. Wat doe je? ”

Dit zou zomaar het beginnen kunnen zijn van jullie verhaal. En hoe dat afloopt is afhankelijk van hoe jij en jouw medespelers handelen vanuit een denkbeeldig karakter. Dat karakter kies je zelf. De Dungeon Master creëert het verhaal en is de leider van de game. Deze verhalenverteller zorgt er ook voor dat iedereen zich aan de regels houdt. Aan de hand van dobbelstenen doorloop je het spel. Elke keer als jouw karakter iets probeert te doen – bijvoorbeeld een ork aanvallen met toverspreuk uit het magische boek – rol je de dobbelstenen en tel je de cijfers bij elkaar op. De Dungeon Master bepaalt of het karakter slaagt in zijn of haar actie.

It’s not about the gold, it’s about the game

Bij Dungeons and Dragons draait het niet om winnen of verliezen. Net zoals het op de werkvloer niet om winnen of verliezen draait. D&D gaat over companionship. Dat betekent dat we samen moeten werken om bepaalde taken te volbrengen, problemen die zich voordoen moeten oplossen en moeten leren ons te herpakken als dat een keer niet lukt. Om daarna weer samen verder te gaan. En als we dan winnen, dan winnen ook samen. Just like it is at Pancompany.

Let’s go on an adventure

Wij zijn hooked, dat is duidelijk. Betekent dat alles draait om Dungeons and Dragons? Zeker niet. D&D spelen is een mooi voorbeeld van een passie die onze community met elkaar deelt, maar dat is vast niet de enige. Challenge us!

“Kennis delen en elkaar iedere dag helpen beter te worden. Enjoying our work and having fun together, that’s true magic” Alwin Captijn, Business Manager at Pancompany

Meer weten over onze karakters – en dan bedoelen we niet de D&D karakters – of onze community? Neem gerust contact met ons op, kom een keer langs of lees meer over onze werkwijze.

 

Gerelateerde berichten

Selecteer je weergave.