Wellbeing first: onze aanpak voor groei en succes 

Werken bij

Zonder welzijn, geen succes.

Bij Pancompany geloven we dat het werkgeluk van onze collega’s de sleutel is naar succes. En daarom stellen we de mens centraal in onze aanpak, die gericht is op persoonlijke ontwikkeling en ondersteuning. Nikky van Hest, Delivery Manager van het Testing & Agile team bij Pancompany, deelt hoe deze aanpak niet alleen de IT-experts ten goede komt, maar ook bijdraagt aan de groei van ons hele bedrijf. Als onze collega’s groeien, groeit Pancompany mee.

Supportive omgeving voor persoonlijke én professionele groei

Als Delivery Manager is Nikky onder andere verantwoordelijk voor het creëren van een ondersteunende omgeving voor onze proven IT-experts. Dit omvat niet alleen hun professionele groei, maar ook hun persoonlijke welzijn. “Bij Pancompany begrijpen we dat succes niet alleen draait om professionele ontwikkeling, maar ook om het welzijn van onze mensen. We willen een ondersteunende en gezonde omgeving bieden, zodat zij zowel persoonlijk als professioneel kunnen groeien”, vertelt Nikky.   

De rol van Delivery Managers

“Een Delivery Manager doet meer dan alleen HR-taken”, licht Nikky toe. “Naast het werven van nieuw talent en het bieden van ondersteuning in de projectuitvoering, richt ik me op het welzijn en de groei van onze experts. ” In een organisatie waar collega’s op verschillende locaties werken, vervullen Delivery Managers een belangrijke functie. In deze rol staan ze klaar om te luisteren, advies te geven en de benodigde ondersteuning te bieden. Zeker in een tijd waarin het hybride werken het dagelijkse persoonlijke contact tussen collega’s, projectleden en de opdrachtgever beperkt. “Het kan voor sommigen best een uitdaging zijn om enerzijds de balans thuis goed te houden en anderzijds een band op te bouwen met andere projectleden en de opdrachtgever”, vertelt Nikky.   

Aandacht voor work-life balance en werkgeluk

“Onze experts werken op verschillende projectlocaties en ook vaak vanuit huis. Dat brengt in een tijd waarin werk en privé steeds meer door elkaar lopen uitdagingen met zich mee. En dat maakt het extra belangrijk om aandacht voor de work-life balance en werkgeluk te hebben”, legt Nikky uit. Ze wijst op de groei van stress- en burn-outklachten in de afgelopen jaren en onderstreept dat preventieve maatregelen net zo belangrijk zijn als ondersteuning bij ziekte en uitval. “Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich goed voelt en optimaal presteert? De rol van de Delivery Manager gaat dus verder dan enkel hulp bieden bij problemen; het draait om het opbouwen van vertrouwen met en het bieden van proactieve ondersteuning aan onze mensen.” 

Ontwikkeling is key

Onze focus ligt bij de groei en ontwikkeling van onze experts. Zo bieden we een zesdaags professional development programma ‘Softskills voor professionals’, om maar even een voorbeeld te noemen. Dit programma legt de focus op communicatieve vaardigheden, teamwork en leiderschap. Waarmee medewerkers zich zowel persoonlijk als professioneel kunnen ontplooien. “IT-skills alleen zijn niet genoeg; het gaat om de combinatie van technische knowhow en ‘zachte’ vaardigheden”, aldus Nikky. Ze benadrukt ook het belang van voortdurende vakinhoudelijke ontwikkeling. Deze gecombineerde aanpak zorgt ervoor dat onze experts technisch up-to-date blijven en beschikken over de noodzakelijke persoonlijke effectiviteit om te excelleren in de dynamische IT-wereld.

Iedereen goed in z’n vel

De aanpak van Pancompany, waarbij de mens centraal staat, leidt tot een positieve werkomgeving. Het is een aanpak die niet alleen de IT-experts ten goede komt, maar ook onze organisatie. Nikky legt het belang van deze mensgerichte aanpak uit: “Een fieldgesprek met een consultant moet niet het karakter van een verplicht nummertje hebben. Nee, het moet iets bijdragen. Ik kom voor jou, jij móet er iets aan hebben. Dat vind ik heel belangrijk.”  

Bij Pancompany kijken we niet alleen naar de cijfers, maar juist ook naar de mensen die deze cijfers realiseren. Het draait om persoonlijke ontwikkeling en ondersteuning, om ervoor te zorgen dat iedereen lekker z’n vel zit en met plezier werkt. Nieuwsgierig naar hoe wij jouw groei kunnen ondersteunen? Let’s get in touch!
 

Gerelateerde berichten

Selecteer je weergave.