Open Meet-up: Modulaire Hexagonale Architectuur

29 november 2023

18:50 - 20:30 CET

Online

Open meet-up:
“Modulaire Hexagonale Architectuur: Sleutel tot een Holistische Softwareontwikkeling”.

29 november aanstaande zal Auke Haanstra, Java Expert bij Pancompany, in gaan op de essentiële rol van Hexagonale Architectuur in moderne software-engineering.

Tijdens de presentatie verkennen we de integratie van Hexagonale Architectuur met elementen zoals Java-modules – de bouwstenen in Java-programmering, Domain-Driven Design (DDD) – een aanpak voor het omgaan met complexe behoeften in softwareontwikkeling, en klassiek Test Driven Development (TDD) – een methode waarbij eerst tests worden geschreven voor nieuwe functies. We onderzoeken hoe deze componenten samenwerken om een effectieve strategie voor softwareontwikkeling te vormen.

We gebruiken praktische codevoorbeelden om de technieken concreet en toegankelijk te maken voor toepassing in de dagelijkse praktijk van softwareontwikkeling.

Deze presentatie biedt waardevolle inzichten voor zowel beginners in Hexagonale Architectuur als voor ervaren ontwikkelaars die hun kennis willen verdiepen.

Na afloop van de presentatie zal er ruimte zijn voor een discussie, zodat deelnemers de mogelijkheid hebben om dieper in te gaan op de gepresenteerde onderwerpen.

Programma:

18.50: Ontvangst in de online wachtkamer
19:00: Welkomstwoord
19.05: Auke Haanstra| Hexagonale Architectuur
20.00: Discussie
20:30: Einde

Registreren voor dit event kan GRATIS. De meet-up zal online gehouden worden via MS Teams. De presentatie is Nederlands gesproken.

Klik op onderstaande afbeelding om je in te schrijven:

Over de spreker:

Auke Haanstra werkt voor Pancompany als Senior Java Developer, en is momenteel werkzaam in een project voor de Belastingdienst. Hij specialiseert zich in Test Driven Development, clean code en architectuur. Auke heeft een brede ervaring in het onderwijs, van het voortgezet onderwijs en universiteit tot aan presentaties in zijn vakgebied. Hij is gepassioneerd over de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen Java, softwarearchitectuur, clean code en Artificial Intelligence, waardoor hij zich onderscheidt als een veelzijdige en vooruitstrevende professional in de IT-wereld.

Selecteer je weergave.