Emile Strijbos

Competence Developer Data Analytics

Rond 2010 werd de term “big data” geïntroduceerd en ik vond het fascinerend hoe onder andere NoSQL de data wereld op z’n kop zette. Sindsdien heb ik me vastgebeten in dit vakgebied en haal ik er veel voldoening uit om grote hoeveelheden (streaming) data te verwerken. Daarnaast hou ik me ook bezig met het doorontwikkelen van een DWH en het faciliteren van de rapportagefunctionaliteit. Je zou me kunnen omschrijven als een all-round BI developer. Naast de technische competenties ben ik ook thuis in de zachtere kant van het vakgebied (data governance).

Als Competence Developer vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen mijn vakgebied (ik ben een fervent bezoeker van de Big Data Expo in Utrecht). Ik vind het leuk om activiteiten te organiseren waarmee we binnen onze Competence kennis kunnen delen.

Ik woon samen met mijn vrouw en 2 dochters in Engelen en ik kom graag op de fiets naar Pancompany HQ. Mijn vrije tijd gaat op aan klussen, sporten (squash en padel) en activiteiten met het gezin. Ook speel ik graag een potje schaak of een bordspel.

Selecteer je weergave.