Solidshare

Ben jij op zoek naar de ideale combinatie van ondernemerschap en zekerheid? Wil je in teamverband samenwerken in projecten die écht bij jou passen, ondersteund worden in de ontwikkeling van je carrière en geen goed maar een uitstekend inkomen verdienen?

Kom solidsharen bij Pancompany!

Best of both worlds

Je bent ambitieus. Je houdt van je vak. Je bent gedreven om je te blijven ontwikkelen. Je neemt graag het heft in eigen handen. Maar waar vind je de plek die dit alles met elkaar combineert? Juist! Pancompany.

Pancompany is een community van proven IT-experts die in teamverband samenwerken in projecten voor de Nederlandse overheid en top 200-bedrijven. Wij bieden met ons unieke Solidshare-model het beste van twee werelden: de flexibiliteit, vrijheid en waardering van het zelfstandig ondernemen met de zekerheid van een vast dienstverband. 

We share our successes with everyone and we share all the fun

Relevante artikelen.

Solidshare iets voor jou?

Solidshare combineert ondernemerschap met de zekerheid van een vast dienstverband. En dat is niet het enige. Je wordt onderdeel van onze community. Waar projecten, expertise, succes en lots of fun worden gedeeld. Sounds good? Dan biedt solidsharen voor jou de perfecte uitkomst.

What’s in it for you?

  • Een gegarandeerd en onvoorwaardelijk vast salaris én een aanzienlijk deel van de omzet
  • Werken in teamverband met collega’s
  • Inspraak in de keuze van projecten die jij wilt doen
  • IT-experts om mee te sparren en je passie voor het vak mee te delen
  • Werken op een plek waar jouw ontwikkeling voorop staat 
  • Geen gedoe met acquisitie, facturatie en administratie
  • 100% focus op wat jou energie geeft, namelijk je vak!

Salaris calculator.

De kern van ons uitstekende arbeidsvoorwaardenpakket is ons unieke Solidshare beloningsmodel. Naast een vast contract en een gegarandeerd salaris, deel je mee in onze omzet in de vorm van provisie. Wil je een indicatie? Vul dan onderstaande salariscalculator voor een indruk van je maximale bruto inkomen. Niet verkeerd toch?

Berekening Salaris
85
134
32

32 uur
151
36

36 uur
168
40

40 uur

Frequently asked questions.

Solidshare is een uniek beloningsmodel dat ondernemerschap combineert met zekerheid. Naast een gegarandeerd salaris, deel jij mee in de omzet van ons bedrijf. Wees die ondernemer maar dan met de voordelen en zekerheid van een vast dienstverband.

Solidsharen biedt dezelfde zekerheden als een regulier vast dienstverband. Je krijgt elke maand een gegarandeerd en onvoorwaardelijk maandsalaris met vakantietoeslag. Dat geldt dus ook als je even zonder project zit. Daarnaast profiteer je van een ruim pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals je dat ook gewend bent in een regulier model. 

Bij Pancompany werkt iedereen volgens ons Solidshare-model en alle solidsharers staan bij ons op de loonlijst. Voor de belastingdienst ben je dus gewoon werknemer en dragen wij loonheffing voor je af. Je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd. Jij toont vertrouwen in ons dus wij ook in jou. 

Naast je salaris en vakantiegeld krijg je een aanzienlijk deel van je projectomzet. Daarmee loopt je inkomen flink op. Sta er niet van te kijken als je je inkomen verdubbelt! Wil je een indicatie van wat je gaat verdienen? Check het met de salariscalculator.

Voordat we de omzet verdelen, trekken we van de omzet een vast bedrag aan kosten af. Kosten die Pancompany voor jou als werknemer maakt of afdraagt, zoals je salaris, loonheffing, premies, verzekeringen, mobiliteit etc. En dat bedrag is all-in. Dus geen verrassingen achteraf.

Zijn de kosten hoger dan dat je aan projectomzet realiseert, dan is het risico voor Pancompany. Want jij blijft je gewoon je salaris ontvangen.

Direct na de maand waarin je je projectomzet gerealiseerd hebt. Dus bij ons geen verrekeningen op kwartaal- of jaarbasis, maar meteen boter bij de vis! 

Een klant die niet betaalt? Niet jouw zorg, want wij nemen het debiteurenrisico. 

Er verandert helemaal niets aan de zekerheden van Solidshare, wanneer je niet kunt werken omdat je op vakantie gaat of even geen project hebt. Zelfs wanneer je niet declarabel bent ontvang je hetzelfde salaris. En geen verrekeningen achteraf.

Het is al vervelend genoeg om ziek te zijn. Je wil je dan niet ook nog zorgen hoeven maken over je komen. Vandaar dat wij je loon doorbetalen bij ziekte. Je basisloon zeg je? Nee hoor. Wij nemen je inkomen dat je verdiende voordat je ziek werd als basis.

Zoveel jij er denkt nodig te hebben. De balans tussen werk en privé staat bij ons hoog op de agenda, dus heb je onbeperkt vakantiedagen. Dat betekent dat je dus nooit hoeft te betalen voor het bijkopen van vakantiedagen.

Samen met ons kies jij een project dat bij jouw ambities en expertise past. Daar profiteert iedereen van. Jij tevreden, de opdrachtgever en wij tevreden!

Je denkt en werkt als een ondernemer, maar dat betekent niet dat jij per sé aan de bak moet met acquisitie. Dat wordt voor je geregeld, zo houd jij de focus op dat waar jij gelukkig van wordt: IT. Kom je binnen jouw netwerk een interessant vraagstuk tegen voor een mooi project, dan mag je daar uiteraard mee aan de slag. En dan word je daar nog extra voor beloond ook!

Je ontvangt een ruim mobiliteitsbudget dat je kunt inzetten zoals jij dat wilt. Waaronder voor een leaseauto. Wil jij je eigen vervoer regelen? Ook prima, dan keren we je budget aan je uit. En uit dat budget kun je zakelijke kilometers tegen een netto vergoeding declareren. Zelfs een leasefiets behoort bij Pancompany tot de mogelijkheden.

Er zijn een aantal belangrijke verschillen. Verschillen die in onze ogen maken dat Solidshare beter is dan Midlance. Pancompany is primair gericht op het ontzorgen van opdrachtgevers, door het leveren van projectteams in plaats van het individueel detacheren van medewerkers. Met als voordeel dat je samenwerkt met je collega’s in onze projectteams, waardoor wij ook beter kunnen sturen op loopbaanontwikkeling.

Ook investeert Pancompany stevig in opleiding, training en certificering. Die kosten nemen wij voor de volle 100% voor onze rekening. Daar waar die bij midlancen soms zelfs geheel, maar in ieder geval gedeeltelijk achteraf, doorbelast worden.

In het Solidshare-model hoef je nooit salaris terug te betalen. Bij ons geen vage voorschot-constructies of kwartaalafrekeningen waarbij je eerder zogenaamd salaris terug moet betalen, zoals dat bij Midlance-constructies of maatschappen vaak het geval is. Bij ons is je salaris écht gegarandeerd en onvoorwaardelijk. Net zoals bij een regulier dienstverband.

Kortom, een solide beloningsmodel en een eerlijke, transparante manier van belonen met minder risico, meer inkomen en geen belemmeringen om je te ontwikkelen.

Freelancen is op het eerste oog erg aantrekkelijk. Maar kent ook een aantal nadelen. Solidshare kan dan een aantrekkelijk alternatief zijn.

Het meest voor de hand ligt het nadeel dat je als freelancer meer risico loopt. Als je geen project en dus geen omzet hebt, heb je ook geen inkomen. Maar als solidsharer krijg je gewoon je salaris doorbetaald. Zie het als je vangnet wat je in staat stelt om je rekeningen te blijven betalen. En een klant die niet of niet op tijd betaalt? Dat kan je als zelfstandige aardig in de problemen brengen. Bij Pancompany nemen wij het debiteurenrisico. Jij krijgt je omzetdeel uitgekeerd ongeacht het betalingsgedrag van de opdrachtgever.

Als freelancer sta je er alleen voor. Wij horen vaak dat freelancers de ‘sense of community’ missen, die we juist bij Pancompany bieden: de mogelijkheid om samen in projectteams te werken, kennis te delen en plezier te hebben. En omdat je zelfstandig onderneemt heb je niet alleen met de leuke, maar ook de minder leuke en tijdrovende kanten van het ondernemen te maken. Zoals acquisitie, administratie, facturatie en debiteurenbeheer. Niet bij Pancompany, jij kunt je als solidsharer concentreren op je vak en wij doen de rest!

Omdat je in het Solidshare-model in loondienst bent, heb je ook niet te maken met zorgen over afbouw van de zelfstandigenaftrek. Of controles op schijnzelfstandigheid. Omdat je bij ons in dienst bent, mag je project zo lang duren als nodig of wenselijk. En kun je ook in projecten voor klanten werken die als gevolg van de wet DBA geen zaken willen doen met freelancers.

We merken in gesprekken met freelancers dat ze vaak niet zo goed voor zichzelf ‘zorgen’. Vanwege de voor een zelfstandige hoge kosten worden pensioen- of arbeidsongeschiktheid niet afgesloten. En omdat opleidingen vanwege de omzetderving een flinke kostenpost betekenen, worden die vaak van het lijstje geschrapt. Dat zijn zaken waar je je als solidsharer bij Pancompany niet druk over hoeft te maken. Wij regelen je verzekeringen en investeringen in opleidingen zijn all-in. En jouw salaris wordt gewoon doorbetaald terwijl jij in de schoolbanken zit!

Hoewel solidsharen in sommige opzichten lijkt op freelancen, hebben wij het niet onze kerntaak gemaakt om freelancers van werk te voorzien. Dat neemt niet weg dat wij zo nu en dan gebruik maken van freelancers voor onze projecten en teams. Je hebt dan de kans om kennis te maken met de community die Pancompany is. We zijn ervan overtuigd dat je daar dan ook deel van uit wil maken door bij ons te komen solidsharen.

Selecteer je weergave.