Solidshare

Ben jij op zoek naar de ideale combinatie van ondernemerschap en zekerheid? Wil je in teamverband samenwerken in projecten die écht bij jou passen, ondersteund worden in de ontwikkeling van je carrière en geen goed maar een uitstekend inkomen verdienen?

Kom solidsharen bij Pancompany!

Best of both worlds

Je bent ambitieus. Je houdt van je vak. Je bent gedreven om je te blijven ontwikkelen. Je neemt graag het heft in eigen handen. Maar waar vind je de plek die dit alles met elkaar combineert? Juist! Pancompany.

Pancompany is een community van proven IT-experts die in teamverband samenwerken in projecten voor de Nederlandse overheid en top 200-bedrijven. Wij bieden met ons unieke Solidshare-model het beste van twee werelden: de flexibiliteit, vrijheid en waardering van het zelfstandig ondernemen met de zekerheid van een vast dienstverband. 

We share our successes with everyone and we share all the fun

Relevante artikelen.

Solidshare iets voor jou?

Solidshare combineert ondernemerschap met de zekerheid van een vast dienstverband. En dat is niet het enige. Je wordt onderdeel van onze community. Waar projecten, expertise, succes en lots of fun worden gedeeld. Sounds good? Dan biedt solidsharen voor jou de perfecte uitkomst.

What’s in it for you?

  • Tenminste 70% van je omzet komt ten goede aan jou!
  • Het hoogste vaste salaris in de markt bij omzetdeling
  • De beste pensioenregeling in de markt bij omzetdeling
  • Werken in teamverband met collega’s
  • Inspraak in de keuze van projecten die jij wilt doen
  • IT-experts om mee te sparren en je passie voor het vak mee te delen
  • Ontwikkeling en faciliteiten op kosten van Pancompany
  • Geen gedoe met acquisitie, facturatie, debiteuren en administratie
  • Een maatschappelijk betrokken werkgever en werkomgeving
  • 100% focus op wat jou energie geeft, namelijk je vak!

Solidshare. calculator

Wil je een indicatie van de waarde van je arbeidsvoorwaardenpakket (op jaarbasis)? Vul dan de Solidshare. calculator in. Lekker toch!?

Berekening Salaris
90

32 uur

Frequently asked questions.

Solidshare is een uniek beloningsmodel dat ondernemerschap combineert met zekerheid. Jij deelt fors mee in je omzet voor ons bedrijf. Maar liefst 70% is voor jou!

Wees die ondernemer maar dan met de voordelen en zekerheid van een vast dienstverband en een uitstekend salaris.

Solidsharen biedt dezelfde zekerheden als een regulier vast dienstverband. Je krijgt elke maand een gegarandeerd en onvoorwaardelijk maandsalaris met vakantietoeslag. Dat geldt dus ook als je even zonder project zit. Daarnaast profiteer je ook van andere arbeidsvoorwaarden die boven marktconform zijn. Zoals onze uitstekende mobiliteitsregeling en pensioenregeling. En wat dacht je van de omzetbonus!?

Bij Pancompany werkt iedereen volgens ons Solidshare-model en alle solidsharers staan bij ons op de loonlijst. Voor de fiscus ben je werknemer en dragen wij loonheffing voor je af. Je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd. Jij toont vertrouwen in ons dus wij ook in jou. 

Maar liefst tenminste 70% van je projectomzet komt aan jou ten goede. Onder andere in de vorm van een uitstekend salaris en vakantiegeld. En daarnaast ontvang je omzetbonus. Daarmee loopt je inkomen flink op! 

Simpel! Tenminste 70% van je projectomzet komt aan jou ten goede. Kosten die Pancompany voor jou als werknemer maakt of afdraagt, zoals je salaris, loonheffing, premies, verzekeringen, mobiliteit etc. betaal je uit die omzet. En het restant aan omzet ontvang je in de vorm van omzetbonus.

Zijn de kosten hoger dan dat je aan projectomzet realiseert, dan is het risico voor Pancompany. Want jij blijft je gewoon je salaris ontvangen. Je hebt zekerheid dus!

Een klant die niet betaalt? Niet jouw zorg, want wij nemen het debiteurenrisico. 

Er verandert helemaal niets aan de zekerheden van Solidshare wanneer je niet kunt werken omdat je op vakantie gaat, ziek bent of even geen project hebt. Zelfs wanneer je niet declarabel bent ontvang je hetzelfde salaris. 

Het is al vervelend genoeg om ziek te zijn. Je wil je dan niet ook nog zorgen hoeven maken over je komen. Vandaar dat wij je loon doorbetalen bij ziekte. Voor ons is dat normaal.

Zoveel jij er denkt nodig te hebben. De balans tussen werk en privé staat bij ons hoog op de agenda, dus heb je onbeperkt vakantiedagen. 

Samen met ons kies jij een project dat bij jouw ambities en expertise past. Daar profiteert iedereen van. Jij tevreden, de opdrachtgever tevreden en wij tevreden!

Je denkt en werkt als een ondernemer, maar dat betekent niet dat jij aan de bak moet met acquisitie. Je project regelen wij voor je. Zo houd jij de focus op dat waar jij gelukkig van wordt: IT.

Help jij ons een project binnen te halen? Dan word je daar nog extra voor beloond ook!

Je ontvangt een ruim mobiliteitsbudget dat je kunt inzetten zoals jij dat wilt. Waaronder voor een leaseauto. Wil jij je eigen vervoer regelen? Ook prima, dan keren we je budget aan je uit. En uit dat budget kun je zakelijke kilometers tegen de maximale fiscaal toegestane netto vergoeding declareren. Zelfs een leasefiets behoort bij Pancompany tot de mogelijkheden.

Er zijn een aantal belangrijke verschillen. Verschillen die in onze ogen maken dat Solidshare beter is dan Midlance.

Het belangrijkste verschil is dat Solidshare veel meer zekerheid biedt: het hoogste salaris, de beste pensioenregeling en een uitstekende mobiliteitsvoorziening. En daarnaast neemt Pancompany allerhande kosten voor jouw ontwikkeling en faciliteiten, als je laptop, voor eigen rekening. Daar waar die bij Midlance doorgaans op je omzet ingehouden wordt.

Pancompany is primair gericht op het ontzorgen van opdrachtgevers, door het leveren van projectteams in plaats van het individueel detacheren van medewerkers. Met als voordeel dat je samenwerkt met je collega’s in onze projectteams, waardoor wij ook beter kunnen sturen op je loopbaan.

In het Solidshare-model hoef je nooit salaris terug te betalen. Bij ons geen vage afrekeningen waarbij je eerder zogenaamd salaris terug moet betalen, zoals dat bij Midlance-constructies of maatschappen vaak het geval is. Bij ons is je salaris écht gegarandeerd en onvoorwaardelijk.

Kortom, een solide beloningsmodel en een eerlijke, transparante manier van belonen met een stuk minder risico, meer inkomen en geen belemmeringen om je te ontwikkelen.

Freelancen is op het eerste oog erg aantrekkelijk. Maar kent ook een aantal nadelen. Solidshare kan dan een aantrekkelijk alternatief zijn.

Voor de hand ligt dat je als freelancer veel meer risico loopt. Want als je geen opdracht hebt, heb je geen inkomen. Als solidsharer daarentegen krijg je gewoon je salaris doorbetaald. En een klant die niet betaalt? Dat kan je als zelfstandige aardig in de problemen brengen. Bij Pancompany nemen wíj het debiteurenrisico.

Wij horen vaak dat freelancers de ‘sense of community’ missen, die we juist bij Pancompany bieden: de mogelijkheid om samen in projectteams te werken, kennis te delen en plezier te hebben. En de minder leuke en tijdrovende aspecten van ondernemen (zoals acquisitie, administratie, facturatie en debiteurenbeheer) nemen wij voor onze rekening zodat jij kunt doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt: je IT-vak.

Omdat je bij ons in loondienst bent, heb je ook niet te maken met zorgen over afbouw van de zelfstandigenaftrek. Of controles op schijnzelfstandigheid. Omdat je bij ons in dienst bent, mag je project zo lang duren als nodig of wenselijk. En kun je ook in projecten voor klanten werken die als gevolg van de wet DBA steeds vaker geen zaken willen doen met freelancers.

We merken in gesprekken met freelancers dat ze vaak niet zo goed voor zichzelf ‘zorgen’. Vanwege de voor een zelfstandige hoge kosten worden pensioen- of arbeidsongeschiktheid vaak niet afgesloten. En omdat opleidingen vanwege de omzetderving een flinke kostenpost betekenen, worden die regelmatig van het lijstje geschrapt. Dat zijn zaken waar je je als solidsharer bij Pancompany niet druk over hoeft te maken. Wij regelen je verzekeringen en investeringen in opleidingen zijn all-in. En jouw salaris wordt gewoon doorbetaald terwijl jij in de schoolbanken zit!

Hoewel solidsharen in sommige opzichten lijkt op freelancen, hebben wij het niet onze kerntaak gemaakt om freelancers van werk te voorzien. Dat neemt niet weg dat wij zo nu en dan gebruik maken van freelancers voor onze projecten en teams. Je hebt dan de kans om kennis te maken met de community die Pancompany is. We zijn ervan overtuigd dat je daar dan ook deel van uit wil maken door bij ons te komen solidsharen.

Selecteer je weergave.