Competence Meet-up: Cypress

14 oktober 2021

Donderdag 14 oktober was er een Remote Competence Meet-up die in het teken stond van Cypress. Onze collega Danny Schartz gaf een presentatie over de kenmerken van de tool en een demo op basis van een framework zoals hij dat in opdracht heeft opgebouwd.  

Het gebruik van Cypress neemt snel toe. Het is een open source tool waarmee snel een automatisch uit te voeren testset opgebouwd kan worden. Onderwerpen die ter sprake kwamen zijn:

  • Hoe gebruik je mocking en integreer je deze in je tests.

  • Het nut van en hoe custom functies en helpers te gebruiken

  • Cypress in CI (Jenkins)

  • Hoe werkt API testing binnen Cypress

  • Nuttige plugins

Tijdens de meet-up werden door de deelnemers veel vragen gesteld met als doel hun eigen framework te verbeteren. Hoewel het gebruik van Cypress toegankelijk is voor veel test engineers zijn er nog tal van handigheidjes te leren van een ervaren gebruiker. Het was dan ook prettig om middels een uitgebreide demo te zien hoe de tool effectiever ingezet kan worden.

De test engineers van Pancompany hebben vakmanschap hoog in het vaandel staan. Het delen van kennis draagt daar in hoge mate aan bij. Het is dan ook mooi om te zien dat een collega met veel enthousiasme zijn ervaringen deelt middels een presentatie en demo.

Selecteer je weergave.