Remote Competence Meet-up: Agile testverbetering

Meet-ups

Op dinsdag stond er weer een Remote Competence Meet-up voor onze collega’s op onze agenda. Het thema? Agile testverbetering.

De agenda van de Meet-up bestond uit twee onderdelen. Eerst een korte presentatie over drie actuele uitdagingen op het gebied van Agile testmanagement, en vervolgens het delen van ervaringen hoe (grootzakelijke) Agile organisaties met deze uitdagingen – met het oog op verbeteren – omgaan.

De drie gepresenteerde uitdagingen waren:

  1. Whole team approach: het betrekken van (alle) developers bij het testen

  2. Verregaande testautomatisering: het integreren van handmatig- en automatisch testen

  3. Specialisatie: het inzetten van specialisten voor meerdere teams.

Gaandeweg de vervolgdiscussie werd één ding wel duidelijk: de afhankelijkheid van een kleine groep medewerkers die zorgdraagt voor de kwaliteit van het testen. Soms werken ze samen in een team, zorgen ze voor afstemming tussen de teams of vormen ze een testgilde. Het lijkt eerder uitzondering dan regel dat er een duidelijk testbeleid is waar een afdeling centraal de regie over voert. Een afdeling die bijvoorbeeld zorgt voor kennisdeling, de juiste testaanpak, allocatie van specialisten, gebruik van gedeelde testomgevingen of toolselecties. En waarmee het testen op een hoger plan komt te staan.

Een mooie kans voor onze Agile (test)managers en Test Engineers.

Gerelateerde berichten