Remote Competence Meet-up: Test Engineering

Meet-ups

Op woensdag 24 juni vond de eerste remote Competence Meet-up: Test Engineering plaats. Op de agenda stonden het gebruik van Cypress als test automation- en Dynatrace als monitoring tool.

Onze collega Fatih startte de avond met zijn presentatie over het starten met het gebruik van Cypress, een toegankelijke tool voor het testen van front end applicaties. Hij liet in overzichtelijke stappen zien hoe je Cypress installeert, wat veel voorkomende issues zijn en hoe je ‘dry coding’ toepast. Ten slotte gaf hij een demonstratie van een testsuite die hij zelf heeft opgezet.

Vervolgens nam onze collega Danny het verhaal over met een presentatie over het gebruik van Cypress in de pipeline. Hij presenteerde de implementatie van de CI/CD pipeline bij zijn opdrachtgever. Hij lichtte toe waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn bij de inrichting van de tool. Zoals het draaien van de testgevallen in de nachturen en het gebruik van waiting time in de scripts. Daarnaast liet hij ook enkele voorbeelden zien van testgevallen via de bedrijfswebsite.

De laatste presentatie was van onze collega Michael. Op enthousiaste wijze demonstreerde hij het gemak van implementatie en de werking van Dynatrace. Een tool die hoofdzakelijk ingezet wordt om de beschikbaarheid van de complete architectuur te monitoren. Hij liet voorbeelden zien van een applicatie die door Dynatrace geanalyseerd kon worden tot op het niveau van onderliggende code. De mogelijkheden tot monitoring van performance, response tijden, stabiliteit en onderliggende (micro) services werden verder toegelicht. Een tool die voor ontwikkelaars, beheerders, product owners en business vertegenwoordigers een grote bron van informatie is.

PanCompany Competence Meet-ups worden, naast het delen van kennis en ervaringen, ook georganiseerd om de medewerkers met elkaar te verbinden. We concludeerden na afloop dat het ondanks het remote karakter een geslaagde meet-up was met veel interactie, maar dat het niet de sfeer van een meet-up op locatie kon benaderen. Toch is deze vorm van kennisdeling voor herhaling vatbaar, want het heeft ook een aantal voordelen (zoals het gebrek aan reistijd). We zijn dan ook van plan ze af te wisselen met meet-ups op locatie.

Gerelateerde berichten