Remote Competence Meet-up: Azure 101

Meet-ups

De maand oktober is goed begonnen als het gaat om kennisdeling binnen PanCompany. Met zo’n 20 deelnemers hebben we op donderdag 1 oktober via een Remote Competence Meet-up de verschillende concepten en services van het Microsoft Azure Platform behandeld.

Collega en Microsoft adept Bryce Kerseboom startte de meet-up door op een interactieve manier de kennis van de aanwezigen te peilen. Dit resulteerde in een gevarieerde tag cloud en gaf een goed beeld wat men al van het onderwerp wist of graag zou willen weten.


AMU_mentimeter.png

De daaropvolgende anderhalf uur nam Bryce de collega’s mee in de wereld van de IaaS, PaaS en SaaS concepten, werden de verschillende typen cloud besproken en werd er uitgebreid stil gestaan bij de wereldwijde Azure Infrastructure.


20201001_Azure_101_Online_Meet-Up_2.jpg

Na een korte pauze passeerden alle Azure Services via een overzichtelijke praatplaat de revue. Onder andere de verschillende Developer Services, Data Services en Web & Mobile Services werden toegelicht en gaven de collega’s vanuit de verschillende expertises een goed overzicht van wat het Microsoft Azure Platform te bieden heeft.


AMU_services.png

Tegen het einde van deze Remote Competence Meet-up werd nog op een interactieve manier de kennis gepeild bij enkele aanwezigen en werd er een live-demo gegeven van de Azure omgeving waar de kracht, de schaalbaarheid en de flexibiliteit van het platform goed tot uiting kwam.

Samengevat is er deze avond op een laagdrempelige manier inzicht gegeven in het Microsoft Azure Platform en kijken we terug op een geslaagde Remote Competence Meet-up.

Gerelateerde berichten